Beranda Mbleketaket Kalikudine Inyong

Kalikudine Inyong

2 menit membaca
0
0
10

Kaya ngilo nang iline banyu bening

Gambar pasuryan gilar-gilar wening

Kuwe pewujudan desa keton gemading

Wong-wong kepencut ra mandeg alang-iling

Kaya dene kangen kepengin nyanding

 

Gemiyen desa mung dibagi patang taning

Peturusan, semingkir, pejaten, klapagading

Desa aman tentrem ora tau gonjang-ganjing

Kaya penthere surya, nom-noman tansah eling

Prigel nyambut gawe berjuang pilih tanding

 

Siki kalikudi makmur wrata pembangunan

Grumbul diiris-iris dadi pitung taningan

Pejaten, Glempang, peturusan, pedudutan

Semingkir, klapagading lan kalipomahan

Akur langka sulaya sabar urip bebrayan

 

Sinorot rembulan adem angudi kawruh

Muda-mudine ora pada melu pengaruh

Sepi kedadean ala kang bisa gawe kisruh

Kosokwalike kebecikan tansah sinuguh

Yuuk terus sengkuyung kalikudi tetep teguh

Dadi tulada desa kiwe tengen kang ampuh

****

Damar Wulan, Bekasi (19/02/2016)

Lihat artikel lainnya
  • Pemandangan sawah musim tanam

    Rawa Cangkring Pasar Wong Siluman

    Senajan jeneng kiye ana nang Desa Kalikudi kayane akeh sing wis kelalen nang belah endi en…
Lihat yang lain dari Damar Wulan
  • Pemandangan sawah musim tanam

    Rawa Cangkring Pasar Wong Siluman

    Senajan jeneng kiye ana nang Desa Kalikudi kayane akeh sing wis kelalen nang belah endi en…
Lihat yang lain pada Mbleketaket

Baca yang lainnya

Rawa Cangkring Pasar Wong Siluman

Senajan jeneng kiye ana nang Desa Kalikudi kayane akeh sing wis kelalen nang belah endi en…